Újra öltünk, újra alkotunk (CSSP-TARGYALKOTO-SZ-2023-0083)

Újra öltünk, újra alkotunk (CSSP-TARGYALKOTO-SZ-2023-0083)

CSSP-TARGYALKOTO-SZ-2023-0083

Újra öltünk, újra alkotunk

Megvalósítási időszak: 2023.07.01 – 2024.06.30.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Csoóri Sándor Alap nyílt pályázatot hirdetett 2023.júliusában a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A pályázat célja a hazai magyar és nemzetiségi-, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök-, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikerrel pályázott és 500.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert benyújtott pályázatán.

Egyesületünk legfőbb célja a szerb kultúra, a néphagyományok ápolása, illetve átörökítése a jövő generációja számára. A program keretében cél, hogy szakoktató segítségével átadjuk a családok hagyományait őrző, autentikus népviseletre oly jellemző aranyhímzés technika készítésének titkait lelkes érdeklődő felnőtteknek 6 alkalmas oktatás keretében. Ehhez nyújt támogatást a projekt az oktatási költségek és felhasználandó anyagok-, valamint a program reklám- és PR költségeinek fedezésével.

Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium

Kezelő szerv: Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő

 

CSSP-TARGYALKOTO-SZ-2023-0083
Képek száma: 53 db
© IntroWeb | 2021 - Weboldal készítés, SEO